Hur ska jag göra?

Lägger upp en till låt som spelas mycket här i Spanien, man kan inte gå in i en enda klädbutik utan att den här låten dånar fram ur högtalarna så att klädgalgarna skallrar.
Kalle och Lina, Malins pappa och syster, har anlänt till Alicante. Malin är med dem på deras hotell och jag sitter här och äter kokt ägg till middag. Orkade inte göra någonting mer avancerat. 

Det känns både bra och dåligt med spanskan nu, jag har suttit kvar efter skolan flera timmar i tre dagar nu och renskrivit alla mina antecknar, så jag börjar äntligen få ordning på alla olika dåtidsformer, ord och talesätt. Men samtidigt känns det så omöjligt att få in det på ett naturligt sätt. Vet inte hur jag ska plugga för att jag sedan ska känna att jag kan använda det i vardagen.
Gregorio skällde ut mig idag för att jag inte träffat en spansk pojkvän än. Det är tydligen bästa träningen. De har överseende med Malin eftersom hon har Michael hemma i Sverige, men lärarna såg genuint upprörda ut när jag svarade nej. Självklart skulle det vara bra träning, men själva grunden till att träffa en kille är väl ändå att kunna prata med dem?
Så förutom det, har ni några tips på bra studieteknik?

Me gusta agua

Igår hade vi en riktigt mysig dag med Anabel och Simona. Det var galet varmt, så vi tog en glass på favoritstället innan vi gav oss iväg på upptäcktsfärd.
Halvvägs upp på berget och lite lagom svettiga
En lite sne bild på utsikten
Självutlösaren gick varm hela eftermiddagen

Buenas Tardes

Tänkte bara skriva några rader för att försäkra er om att vi lever. Ursäkta för dålig uppdatering men vädret har vänt till det bättre nu så vi spenderar våra dagar ute nuförtiden! I helgen var vi ute med gänget, låg på stranden två dagar och idag har vi haft otroligt trevligt med lituanen Simona och koreanen Anabel. Vi tog en promenad "uppåt" i staden till det andra castillot och kikade på utsikten över stan. Hann med två cafébesök och är precis hemkomna. Kan ju nämna att det varit 26 grader idag också, känns helt okej!
Har massor av bilder från helgen och idag som vi ska lägga ut inom snar framtid.
Nu ska vi laga mat!

Hasta pronto!



Pissdag

Det är inte av lathet jag inte uppdaterat, är bara för jag inte har något uppmuntrande att säga. Har haft en skitdag! Matilda är sjuk, och jag mår inte helt hundra jag heller. Regnet öser ner och skitvädret vi haft i flera veckor nu fortsätter hålla i sig. Lyckades på sin höjd få 3 timmar sömn inatt och imorse blev jag jagad av den där mannen jag skrev om första veckan, han som attackerade mig och typ.. kramade mig? Han befinner sig alltid i samma kvarter på mornarna, och det är precis mellan där vi bor och skolan så vi ser honom alltid. Och tydligen har han börjat känna igen mig och tycker väl det är kul att försöka få tag i mig eftersom jag blir så rädd. Imorse gick jag själv till skolan och såg honom direkt så jag gick över till andra sidan av gatan för att slippa mötet med honom men då kom han springande över och försökte få fatt i mig... Ingen vidare start på dagen. Har iallafall pratat med våra lärare om det och dom känner igen han sen tidigare, han befinner sig alltid där eftersom han sover i en park i närheten på nätterna. Han är ständigt påverkad och har troligen ingen aning om vad han gör och terroriserar mer eller mindre alla som kommer i hans närhet. Polisen har varit på honom men det finns inget dom kan göra tydligen eftersom dom inte vet var han kommer ifrån, spansk? engelsk? Ingen vet! Men händer det igen ska jag söka upp polisen som för det mesta befinner sig i området.

Plus i kanten på allt detta är att hela mitt kompisgäng inklusive Michael åkt på impulsresa till Tärna nu idag och kommer hem på söndag. Åka slalom, bo i en stuga och bara umgås med alla människor jag saknar som mest... Tror inte jag kunde vara mer avundsjuk just nu!



Dödssjukdomen fortsätter

Sitter och dricker te ut min lilla blomkruka.
De andra är i skolan, grannarna fortsätter outtröttligt med sitt renoverande, regnet öser ner och jag känner mig lika förkyld som igår, men jag ska till skolan imorrn hur som helst. Tänker inte missa två dagar i rad! Nä det är helt klart tungt just nu, men ändå sjukt skönt att vara här, det enda som saknas är en TV så att man kunde se film ordentligt dagar som de här.

Dödssjuk

Efter att ha förnekat det i ett par dagar så måste jag nu erkänna mig besegrad. Jag är förkyld! Har inte tagit det på allvar förrän jag under lektionen idag kände att huvudet vägde 12kg mer än vanligt och att jag inte kunde andas genom näsan.

Jag har virat in mig i min döskallesjal och kokat en skål med mintte. Ja, en skål. De enda kopparna vi har här är stora som fingerborgar, alltså har jag rotat fram en skål... fast när jag kollar närmare så är det nog en kruka... Okej, jag dricker te ut en kruka och lyssnar på Sister Hazel. Malin och Markus är på Lizarran med kompisarna från skolan och de två nya svenska tjejerna som anlände i måndags. Jag hade verkligen sett framemot att äta middag ute ikväll, men jag ska nog bara tvätta av mig sminket och ta det lugnt ikväll. Tänker vara hemma från skolan imorrn, bättre att offra en dag av skolan än att fortsätta som jag mått hittills i veckan.

Video från Las Fallas, Alicante

Nu har jag äntligen lyckats knåpa ihop en video från helgen. Av ren lathet så har vi inte laddat upp bilderna.. men nu får ni iaf se en video

Vi var alltså i Valencia på Las Fallas i helgen. Varje år har de den här karnevalen där de bygger figurer av ngn blandning av frigolit, trä, färg och plast, stora som små. Just den här var en av de största och var stort som ett hus! 

Skulpturerna symboliserar motgångarna som har varit under året, varje grupp som gör statyerna får ett visst ämne som de ska skildra. Så när de är färdiga visar de upp sina konstverk för folket och avslutar festivalen med att bränna upp sina problem, ta lärdom, lägga det bakom sig och gå vidare. Tyvärr förstod jag aldrig vad den här sjungande kvinnan symboliserade men...

Som ni ser är videon väldigt kort och då började jag filma bara sekunderna efter att fyrverkerierna startade. Vi stod alltså och trängdes i 2 timmar för det där. Det var riktigt häftigt att se, men svanken och fötterna värkte efter all väntan!

Och värmen sen! Det var helt galet vilken hetta det var! Jag vet inte om det syns så bra, men så fort elden börjar ta fart så backar hela publikhavet, Malin och jag pressades bak säkert 20 meter in i en liten gränd och jag var helt övertygad om att mina ögonbryn hade bränts bort. Till höger kan ni se strålarna med vatten från brandmännen som övervakade hela kalaset och på sista bilden så ser ni hur litet själva området var där det brann!
Hur som helst, bilder kommer senare!

Spansk Parkering

När jag klev upp i lördagsmorse och ställde mig på balkongen för att känna lite på vädret fick jag syn på denna bil som hölls på parkeras. När jag kom ut stog den på snedden med baken in mellan bilarna och och vilken annan människa som helst hade slagits av tanken "jag får faktiskt inte plats här". Men det här var en spanjor. Så chauffören gör vad som känns som hundratals rattsnurr för att milimeter för milimeter få in bilen så den står rakt. Enda problemet är att varje gång hjulen vrids så gnisslar det av metall som gnuggas mot varandra, inte bara från en bil utan från båda bilarna. Folk runt omkring börjar reagera på ljuden och kollar konstigt. När en kvinna går förbi vevar föraren ner rutan och dom börjar diskutera. Diskussionen slutar med att kvinnan som höll på gå förbi gå och kolla avståndet och hur det ser ut fram och bak på bilen och ger sedan tummen upp, nickar och fortsätter gå vidare. Troligen var även det en spanjor. När parkeringen är färdig så tar den svarta bilen i dom båda gråa bilarna, mest i den främre dock. Den grå bilen bakom är totalt fastparkerad och troligen har även alla tre bilarna seriösa lackskador.


 



vamos a Valencia

Nu åker vi till Valencia för att äntligen se Las Fallas festivalen! Tåget går 15.20 och om vi kommer hem igen så blir det vid 09.00 imorgon bitti. Planen är att vara uppe hela natten med vännerna borta i Valencia och se på folket, statyerna och elden. Om ni har missat vad Las Fallas är så är det bara att googla.

Vi ska försöka ta så mycket bilder vi kan, Anabel har systemkamera med sig och Malin har sin lilla digitalkamera!
Om vi inte brinner upp så hörs vi imorrn
Besos!

En lista

Här sitter vi i soffan efter en runda på stan: datorväska, linskopp och mascara är fixat! Solen skiner som aldrig förr.. eller iaf som den inte har gjort på över en vecka. Tänkte hur som helst skriva en liten lista på olikheter som vi har lärt oss den senaste tiden:

1. I Spanien och Tyskland (kanske även fler länder?) har man förlovningsringen på höger hand istället för vänster, har aldrig tänkt på det tidigare, man tar som för givet att det är lika i hela världen?

2. I Rumänien är den HÄR låten jättepopulär. Killen som sjunger var förut med i det HÄR bandet. Jag tycker det är .... väldigt skrämmande. Lyssna och titta på hela videon på den första låten jag länkade så förstår ni

3. Eftersom man inte uttalar H i Spanien så skriver man "jejeje" eller "jajaja" istället för "Hahaha" när man skrattar. Jag har läst det förut men inte fattat att det är skratt.... betyder det att de spanjorer jag skrivit med på FB tror jag gör långt utdragna aaaa-ljud när jag egentligen skrattar?

4. När någon fyller år i Holland så gratulerar man deras närmaste. Det lärde vi oss idag när Iris kom till skolan och var jätteupprörd över att ingen i hennes värdfamilj hade grattat henne när hennes rumskompis fyllde år. Ex, om Malin fyller år så ska jag och hennes familj få gratulationerna; "Grattis för Malin" typ. Jag frågade Iris om det var så att hennes FB-vägg var fylld med gratulationer när hennes syrra fyllde år. Men tydligen funkade det inte så.
Trots att jag är lite förvirrad över det här så låter det inte helt ologiskt...

Vi har fått en diskmaskin!

Helt fantastiskt! I söndags kom det en tjej från Slovakien hit. Hon är jättegullig och det känns roligt att lägenheten är full igen. Något som vi däremot har märkt av är att tjejen inte gör annat än att diska, och då menar vi inte bara sin egen disk, utan allas! Det är jättebekvämt att hon gör det, men jag får verkligen skuldkänslor över det, för hon ska ju inte ta hand om vår disk!
Jag diskar alltid min egen tallrik direkt när jag ätit, men själva kastrullerna brukar vi lämna en stund, speciellt under tiden vi äter. Det kan man inte göra nu, för då när man kommer in i köket igen så kvittrar slovakiskan "hola!" medan hon ställer in den sista nydiskade kastrullen i skåpet.
Eller som imorse, jag bredde färskost på mackan men var tvungen att avbryta mackskapandet för att gå på toaletten (ursäkta över detta eviga skrivande av toalettvanor men det är en stor del av våra liv), när jag kommer ut så ligger kniven skinande ren i diskstället. Jag kan sätta 10€ på att hon fortfarande låg och sov... men hon kanske vaknade av ljudet; en skitig kniv mot diskbänken...

På lektionen

Som vi sagt många gånger tidigare så är vår lärare Manolo väldigt intensiv och pratar på som bara den. Vi förstår knappt hälften av vad han säger men då och då så lämnar han spanskan för en stund och sjunger några rader på engelska låtar eller vrålar "COME ON!" eller liknande. Oftast så låter man honom bara prata vidare eftersom man förstår helheten, men ibland så dyker det upp nya ord som man aldrig har hört förut och då brukar jag fråga..
Manolo: And I stiiiiillllll HAVEN'T FOOOOUUUUND WHAT I'M LOOKING FOOOOOR!
Klassen: ...
Manolo: blablaspanska odos blablablaspanska
Matilda: Qué es odos?
Manolo vrålar: YOU DONNO ODOS?!
Matilda livrädd: ...
Manolo: O DOS!?
Eva: He means U2...
Matilda: Ahaaa.. claro!

Ljud

Det är nästan så jag skulle vilja spela in ett ljudklipp och lägga upp på hur det låter här en vanlig dag. Det är ALDRIG tyst här. Toltalt oisolerade fönster och ständiga vägarbeten på gatorna nedanför, tung trafik eftersom vi bor mitt i en tungt trafikerad korsning i centrum, grannarna över oss har i två veckors tid hållt på renovera och sen har vi en svensk rumskamrat, nämner inga namn, som hela tiden spelar diverse musik. Typ just nu något TV-spelsliknande. Vanligast är dock nån form av dödsmetall som i kombination med hackandet, hammrandet, brummande, vibrerandet från utanför och ovan blir en slående kombination!
Imorse när vi var på väg ut genom entrén träffade vi fem män med ett cirka två meter högt betongblock. Denna ska dom väl senare högljutt hacka sönder till schackpjäser som dom sen kan kasta på golvet ovanför vårat rum varje dag när det är dags för siestasömn...



Matilda!

Vad är det för en dag? Vad är det för en dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Mathis namnsdaaaaaaag, hurra hurra hurra!!!
Idag har jag haft namnsdag, inget jag hade kommit ihåg om inte pappa smsat och grattat mig imorse, men när jag ändå så snällt blev påmind så kände jag att jag borde göra en stor sak av det. Genast krävde jag gratulationer av mina rumkompisar. Malin gav mig en tveksam kram och Markus erbjöd mig en tugga av sin mat.
Efter att ha gett Anton några ledtrådar via msn så lyckades jag få ett halvhjärtat grattis även därifrån.
Det, plus att Malin Fuchs skrev grattis på Facebook, har gjort att det känns som en riktigt lyckad dag.

Peligroso

Livet som spanjor är farligt. Idag gestikulerade våran lärare så mycket att han slog fingret i en stol och krossade nageln. Han blev helt röd i ansiktet och för första gången var han tyst i mer än 10 sekunder.

Och i lördags i Murcia blev jag bajsad på. Enligt vittnen var det en duva som fick för sig att spreja ner gatan och lyckades träffa av mitt huvud, min hand och min vita sko. Först trodde jag att det var någon som hälde vatten från balkongen med tanke på hur mycket det splaschade runt omkring mig men nääädå... Det varma som landat på mitt huvud visade sig vara av värre sort än lite vatten.
Liten kort update om hur farligt livet kan vara här nere!


En holländare

Förra veckan anlände en holländare hit, jag skrev om henne här. Hon är väldigt trevlig och glad men aldrig i mitt liv har jag hört en människa kissa så högt. Första kvällen trodde vi att vi hört fel och att hon kanske hällde ut någonting i toaletten, men efter att ha delat hem en vecka så har vi konstaterat att hon tömmer blåsan. Om jag sitter på rummet med öppen dörr, så hör jag henne kissa trots att dörren är stängd till badrummet längst bort i korridoren. Det är väldigt fascinerande måste jag säga och styrkan i hennes stråle har gett upphov till uttrycket "göra en Holländare".

Men det är väldigt viktigt att inte missbruka det här uttrycket, som t ex när man ska göra nummer två eller bara är lite kissnödig. När man ska dra en Holländare så är man riktigt, riktigt kissnödig, så kissnödig att man måste kissa hårdare!
Som nu t ex, jag har hållt mig sedan klockan halv åtta imorse, jag måste verkligen dra en Holländare!

Suecas en Ikea

Vädret är och har varit så förbannat dåligt i Alicante hela veckan, så när vi vaknade upp imorse så bestämde vi oss för att nu är det nog! Så vi packade väskorna och for hem för en stund.
Efter en timme med tåg så kom vi till grannstaden Murcia som har ett stort Ikea.
Vi gick snabbt igenom hela varuhuset, bara för att komma till restaurangen.
Det var lite roligt att se hur de hade slängt in ett å, ä eller ö lite varstans och tyckte det räckte för att kalla det svenskt. T ex så serverade de "typiskt" svenska tapas bestående av friterade räkor med ost
Grymt nöjda tjejer. Pommes var kanske inte det vi hade tänkt oss, men lingonsylten och köttbullarna var trots allt det viktiga.

Nu är vi hemma och har kylen full med lingonsylt, köttbullar, kaviar och sill i olika smaker. Påsen med Ahlgrens bilar tog slut redan på tåget...

abrazo?

Något som jag tycker är ganska jobbigt här nere är bristen på kroppskontakt. Det låter kanske konstigt, men hemma är jag van att krama om familjen och speciellt vännerna flera gånger om dagen... och de dagar då jag inte träffar dem, så brukar jag brotta ner vår hund och krama om henne tills hon slutar sprattla och jag inser att det är bäst att släppa taget om jag vill ha kvar Tvilla i livet.
Men här nere har jag inga att krama! Malin är inte vidare mottaglig, de få gångerna jag har kramat om henne så skriker hon "VAD GÖR DU?!" och blir stel som en pinne och kompisarna från skolan känner man inte riktigt så väl.
Jag är på bristningsgränsen, snart kommer jag väl börja luta huvudet mot axeln på läraren eller gå in till vår rumskompis Markus och ge honom en godnattkram på kvällarna?

Jag försöker mysa med Malin då hon sover.
Plötsligt förstår jag mer än någonsin hur JD känner sig i närheten av Dr Cox från Scrubs.

Just chillin

Vi tycker det har varit lite dåligt med kommentarer på senaste tiden här i bloggen. Därför kör vi på det gamla knepet: provokation!

Mamma, om du undrar vart dina newbody sockar har tagit vägen, så är svaret: i Spanien!
Anledningen till att jag ser smått galen ut, är att jag försöker se cool och avslappnat ut, samtidigt som jag böjer upp foten till ansiktet. Är nog skadad för livet...

Mat

Såhär såg vi ut när vi kom hem. Jag vet inte hur mycket ni vet om dygnrytmen här i spanien men när man går ut, går man ut sent vilket resulterar att man kommer hem sent. Normala tider för en spanjor att vara på krogen är allt mellan kl. 01-07 på morgonen, innan dess är det glest med folk på uteställena. Igårkväll kom vi hem vid femtiden, alltså relativt tidigt för en spanjor men svensk och kvällstrött som jag är är det sent, mycket sent. Första vi sa när vi öppnade dörren till lägenheten var "Nu äter vi frukosten som vi inte åt imorse". Så vi snörde ihop och frossade i oss från diskbänken.
Jag tycker Matilda såg oförskämt fräsch ut efter sin mask, på bilden syns inte ens glittret som fastnat i ansiktet på henne. Min lila lämnade dock klara spår. Förutom att den färgade av sig och lämnade ett skavsår på näsan hade jag glitter överallt. HAR glitter överallt... Idag är det måndag och jag märkte i skolan hur det då och då föll lite glitterstoft från mig ner på boken

Maja <3

Kände att jag, likt Mathi, också måste skriva om mitt gulliga husdjur. Den här sötnosen har råkat ut för några rejäla smällar, om det är från en annan kisse, andra kissar eller från en bil är lite oklart men tilltuffsat och groggy är hon. I förrgår morgon kom hon in efter ha varit ute hela natten med blod över hela huvet som runnit ner i hennes fina vita päls, sen började huvudet på henne svälla upp och ögonet tåras vilket resulterade i att hon idag fått operera ett rör i huvudet som dränerar allt var. Enligt mor min påstod veterinären att hon aldrig sett så mycket var i en katts huvud någon gång. Så nu måste min kära familj därhemma dagligen tömma våran katts huvud på var, ge henne medicin 4 gånger och återkomma för att plocka bort röret nästa vecka. Och för er som inte vet hur svårt det är att ge en katt ett piller så kan ni läsa om det här. Sidan må vara en skämtsida, men jag kan lova er att texten är sann utan överdrifter.



Är dom inte underbara?


I lördags

Lite bilder från lördags! Som vi skrivit så många gånger var det karneval i helgen. Vi klädde inte ut oss så mycket, dels för att vi inte riktigt förstod att det var seriöst (jag menar, skulle någon säga att ALLA i Umeå skulle klä ut sig under en helg så skulle på sin höjd 12 pers göra det... ) och dels för att vi fick veta det dagen innan och inte hade tid.
Markus och jag i lägenheten innan utgång
Malin och jag med våra masker som vi hittade i en liten smyckesbutik för 20kr st
Söta Anabel som vi hänger med rätt mycket nu för tiden. Hon kan inte engelska så det är perfekt att öva spanska och teckenspråk.
Några steg ifrån att  komma ut på La Rambla. Festgatan här i Alicante. Det här som den största delen av festivalen höll till och ALLA hade mer eller mindre avancerade utklädnader. Vi såg allt; barn i stålmannendräkten, hela gänget från Alice i Underlandet och Rödluvan, en vandrande Macbook, skrämmande bra kopior av Mega Mind, ett stekt ägg, 78 olika sorters transor, gamlingar som stödde sig på käpp och var sminkade som Kiss och David Bowie.
En av 7 pratglada nunnor som satt vid bordet bredvid
Hela gänget, minus fotografen Anabel
Utanför 3 pintas
I väntan på att Malin gick på toa på Havana, så tog jag och Anabel över dansgolvet
La Rambla och en bar mitt i gatan

Tvilla <3

Pratade nyss med mamma på facebook och fick höra att vår hund har bitit sönder vår soffa och spridit stoppning över hela övervåningen. Jag blir så glad och stolt när jag hör att hon klarar sig bra utan mig.
Min lilla älsklingsvovve <3
Btw, visste ni att i Spaninen säger inte hundar "vov vov", utan de säger "waooow waooow waooow"
Första gången vår lärare imiterade en hund så trodde jag att han låtsades falla ner för ett stup.

Paraaaad

Lite fler bilder från paraden i fredags!
Nos gusta!
Det var så häftigt att se hur ALLA var utklädda. Alla barn hade dräkter, föräldrarna hade sminkat sig och klätt ut sig. Nu menar vi inte att de ritat morrhår med kajalpennan. Utan vi snackar fullvuxna män som klämt ner sig i klänningar, klackskor och med välkammade peruker, en familj på 5 pers i full piratutstyrsel, en familj som målat sig som smurfar med blå färg över hela kroppen och hemmagjorda nyckelpige dräkter.

Finmiddan

Mamma var väldigt orolig att jag skulle äta dåligt när jag var här nere, vilket jag inte tycker att vi har. Dock är vi väldigt lata ibland. T ex så slutar våra storslagna planer på att göra kycklinggryta och ris med att vi bara steker lite kyckling och grabbar tag i en näve spenat som man tuggar i sig stående vid diskbänken.

En holländare har anlänt till det svenska residenset

Bilder från igår tänkte vi lägga upp i morgon, internet vill inte samarbeta just nu.
Ikväll kom det en ny kvinna till lägenheten. Hon stängde in sig på sitt rum på en gång, men trots att hon har varit här i knappt 45 minuter så har hon redan lämnat några starka avtryck.
De första 20 minuterna så hörde vi bankande, prasslande och stönande inifrån rummet... sen sliter hon upp dörren iförd badmössa på huvudet och går in på toaletten. Utan att stänga dörren så kissar hon JÄTTEHÖGT. Det låter snarare som att hon hällde en hink med vatten i toan, efter det stänger hon in sig rummet igen.
Det är verkligen jätterandom det här... kanske att hon blir socialare i morgon men det har helt klart varit en skum start.... nyss gick hon i i köket också och kom ut med mat... så frågan är vems mat hon har snott?

Danza Kuduro

YouTube
Här är låten som spelas som mest här på Spaniens nattklubbar!
Jag tyckte att den var riktigt bra fram tills igår kväll. Vi var hemma hos Sebastian och Anabel innan vi gick ut till karnevalen. Då visade Sebastian oss videon till låten och imiterade dialogen i början av videon så många gånger att tårarna sprutade (kan även berott på att de rökte inne i lägenheten, men roligt vare iaf)


CARNEVAL

I torsdags började karnevalen här i Alicante. Jag och Markus gick iväg på invigningen av den, men missade den, så jag och Malin gick och såg barnens karneval idag istället. Det var verkligen jättehäftigt och jag får verkligen ångest över att man missade den stora, där den här lilla paraden var så jäkla bra! Ni får klicka på bilden för att se hur det såg ut. Storleken vi brukar ha gör inte bildern rättvisa.
Och ikväll, då är det vår tur att klä ut oss! :)
Det tar sån jäkla tid att ladda upp bilder, så det blir bara en just nu

Mina örhängen

Idag hade jag på mig mina örhängen som jag bar på balen förra året. Jag köpte dem för ca 40kr på Ur&Penn. Jag är inte mycket för guld, men just de här örhängena tycker jag är jättefina! Det tycker vår lärare Manolo också. Idag på lektionen blev han alldeles till sig och började rycka i örhängena och en halvtimme senare ville han köpa dem av mig för 150kr. Jag skrattade mest bort det, för han är ofta väldigt oseriös och låtsas skapa situationer för att vi ska få öva (trodde det här var ett fall av köpslagning). Men efter rasten när han började prata om att han ville köpa dem till sin fru så började både jag och Malin misstänka att det var serious business going on... Det känns helkonstigt att en lärare försöker köpa saker av sina elever... men samtidigt så pratar vi om samma lärare som delar ut flyers från olika krogar och tittar snett på oss när vi inte är bakis på tosdagsmornarna.

Hur som helst, jag tänkte hoppa in i duschen nu. Ikväll är det carneval i Alicante, Malin och jag har köpt glittriga masker att ha på oss imorgon och ikväll ska vi ut och titta på paraden med vännerna från skolan!

Bird Is The Word

Våran gaskammare som ni kan läsa om i gamla inlägg ligger i något som kan liknas en innegård. Mitt i lägenhetsbyggnaden är det som en tunnel av utomhus som går från mark till himmel. Dit går fönster från vårat lilla badrum, från korridoren och hallen. I denna tunnel bildas ett fantastiskt eko som en duva glatt brukar uttnyttja för att terrorisera oss, när den sjunger låter det som ett ljud hämtat från något TV-spel. Går inte alls att förklara men det låter hemskt! Så en dag när jag varit på toa och hört hur den kvittrat bestämde jag mig för att öppna fönstret och sjunga tillbaka. Så fort jag stack ut mitt huvud ur fönstret fick jag ögonkontakt med duvan som satt på en tråd längst uppe vid taket. När jag sen börjar ta till ton, eller rättare sagt göra ett sort locka-på-katt-ljud (ksss kssssss), så går den till attack! Den störtdyker ner mot fönstret och jag drar i panik in huvudet och drämmer igen fönstret. Sen försvann den upp igen.
Och jag har som aldrig riktigt kunna smälta det här. Jag försökte ta kontakt, varför gör den så här mot mig? Varför?

Tills i förrgår. Då Matilda upptäckte att den i ett hörn av gaskammaren har lagt två ägg. Så numera tar jag varje chans jag får att sjunga för den. Den attackerar inte längre utan stirrar mest bara på mig. Om den tycker det är vackert eller om den är uttråkad har jag dock ingen aning om.


Mamma Duva borta men dom två äggen ligger välplacerade i hörnet.



Bättre sent än aldrig

Jag är egentligen väldigt sen med att skriva om det här i bloggen, för jag lovade Malin Fuch att kolla upp det här redan de första dagarna. Vi diskuterade många gånger hur billigt en liter vin faktiskt är i Spanien. Först trodde jag priset var 9kr, men minns sedan att priset var 7kr litern. Dock rättade Malin mig senare och sa att det som billigast kostade 6kr litern.
Ja som ni märker är det väldigt seriösa och viktiga ämnen som tar upp på universitetet och vi vill ju inte ha fel information så jag kunde ju inte göra annat än att kolla upp fakta.
Och här har vi svaret!
Strax under 5kr är vad man måste betala för en liter vin som billigast i det här landet

Lite väl mycket alkoholskriverier den här veckan känner jag, kanske inte är superbra med tanke på att föräldrarna läser bloggen. Vi vill ju inte förstöra deras bild av att vi är felfria, nyktra änglabarn... kan hända att det redan är för sent men jag tänkte iaf tillägga att Malin inte har någonting med det här eller föregående vininlägg att göra.. och jag är ju inte seriös när jag skriver om det här. Inte har jag ett favoritvin inte... jag är ju inte ens 20, så hur ska jag kunna veta?...he...he

Ljuset som lyser upp hela tunneln

Lamporna i vår lägenhet måste vara bland det starkaste som går att tillverka. Det värsta är på morgonen när man tänder i taket. Det tar ungefär 45 minuter innan pupillerna blir normal storlek igen.
Eller när man tänder lampan inne i badrummet, då börjar det surra och man kan riktigt känna hur den radioaktiva strålningen börjar arbeta sig in i vårt DNA. Jag bara väntar på att Erin Brockovish ska knacka på dörren och hjälpa oss bort från lägenheten.
Malin i tyst protest över att jag vill läsa innan vi somnar på kvällen.

J.P Chenet

Idag strosade jag och Malin runt inne i en mataffär på jakt efter choklad. När vi står i kassan så tjuter Malin till. "Är inte det där vinet som tycker så mycket om?". och ta mej tusan, det var det! Lådan med viner stod på en lastpall och var inte uppackat i butiken än, så vi gick till vinavdelningen istället för att kolla hur mycket flaskan kostan här jämfört i Sverige. Men vi hittade den inte. Då kommer det fram en man från personalen som såg ut att platsa i både en Dressman, Colegate och Vanish-reklam på samma gång. Men andra ord, han såg helt perfekt ut! Jag är 100% säker på att han aldrig har ludd mellan tårna, även om han haft nya sockar på sig en hel dag!

Hur som helst så visade han oss vart flaskan skulle stå, men den var slut så han sprang iväg på lagret och hämtade en flaska till oss. Sen kom han tillbaka och lärde oss hur man skulle uttala namnet på spanska. Jag och Malin blev så trollbundna att vi inte kunde göra annat än att köpa flaskan.
20 pix

Hard Work Work

Det här är en spännande man! Han med mörkt hår som står med ryggen mot kameran och pratar med några troligen turister. Varje dag står han och bygger på sitt sandslott. Varenda dag börjar han från grunden och står där med linjal, vågmätare (en sån där med vatten och en luftbubbla - heter det vågmätare? Pappa??) och med penslar i olika storlekar för att kunna få perfekta, raka och släta linjer. Första veckorna vi gick förbi hade han bara lyckats med första våningen men nu börjar det arta sig. Även när vi gick dit på kvällen hade han bara kommit tre nivåer. Ändå gör han inget annat än att sitta där på huk och arbeta och då och då stega i väg några meter och liksom betrakta vad han åstakommit. Esther, våran tyska vän, sa att hon sett honom sitta bredvid det färdiga resultatet en sen kväll när hon promenerade förbi men det tror jag är en myt. Denna man tigger inte, han har ingen burk han vill att vi ska slänga pengar eller så vad jag sett utan han bygger upp samma slandslott från grunden varje dag, och varje morgon börjar han om från nytt. Om jag nånsin får se det färdiga resultatet lovar jag att återkomma med bildbevis!








Update: Med vågmätaremätare menade jag tydligen vattenpass. Vet inte riktigt var jag fick vågmätare i från eftersom det förhoppningsvis inte går vågor i vattenpasset. Tack pappa!


ÄNTLIGEN!

Åh så underbart! Äntligen har Melody Club släppt sin nya skiva! Jag har väntat med spänning sedan jag fick veta releasedatumet och försökt komma åt varje liten smyglyssning som de släppt och nu gick jag in på deras blogg där de publicerat Spotify-länken till sin nya skiva!
Jag trodde jag var tvungen att vänta till i juni (när vi kommer hem) för att få höra skivan, men det här är ju helt fantastiskt!!! Hinner tyvärr inte lyssna på den just nu, för vi ska ut och springa (tur att jag har deras gamla skiva på iPoden, annars hade jag nog inte slitit mig från datorn), kommer nog springa snabbare än någonsin nu när jag vet vad som väntar hemma!

Nu känns det inte lika länge till sommaren, då jag hoppas på att se dem live mer än en gång! <3

Vi lider!

Enda sedan i söndags har det varit hemskt väder. Bara 13 grader varmt och molnigt. Det är så förbannat synd om oss!!!  Åh vad jag längtar efter förra veckans sol och Malins ryckningar!

RSS 2.0