Las Fallas

Nästan lika fantastiskt som frimärkshimmelriket som Matilda nämnde härnere är detta:
http://www.google.com/images?um=1&hl=sv&client=safari&rls=en&biw=1280&bih=621&tbs=isch%3A1&sa=1&q=las+fallas+festival&aq=f&aqi=&aql=&oq=
Nu blev det en hel länk här för jag visste inte vilken av bilderna jag skulle välja, alla ser ju helt fantastiska ut. Las fallas festival står det iallafall att den heter och det är en festival där man bygger upp gigantiska papier maché-figurer, låter dom visas genom staden för att sedan bränna upp alla utom den som framröstas som vinnare.
Galna spanjorer med sina galna festivaler! Så mycket jobb för att sedan tända eld på allt... Eller som tomatfestivalen? Där dom kastar tomater över hela staden, ett gigantiskt matkrig med övermogna tomater. Säkert asroligt, men vad mycket jobb.. städa upp efter kastade tomater och bränt papper.. går deras skattepengar till sådant eller betalar sponsorer och sånt allt inkulsive gatstädning? Aja, städningen får dom sköta själva. Sjävla brännandet sker natten mellan 19-20 mars i Valencia vilken inte allför lång från Alicante, perfekt för oss!


Söt bild från Matildas student. Lika glada som alltid!



Nöjen i Alicante

Jag sitter och googlar lite mer eller mindre varje dag nu på platser och saker som sker i Alicante. Staden har bland annat 13st biografer... vad det nu ska vara bra för... flera utmärkta joggingrundor, en stor stenbyggnad uppe på ett berg och varje söndag är det en frimärksmarknad utanför stadshuset. Ja jädrar vad det kommer finnas att göra när vi kommer ner dit!
Nu är det mindre än tre veckor kvar...iiih!

Första inlägget

Om tre veckor åker Malin och jag till Alicante för att lära oss lite mer komplicerade fraser än "holla" och "qué?". Så vi tyckte det var dags att kicka igång den här bloggen och få skriva av oss lite nervositet. Planen är att vi ska bo där nere i 16 veckor för att studera och leva livet.
Den 5 februari går flyget. Det känns självklart jobbigt att lämna familj och vänner, men vi kommer få lite besök från Sverige under tiden, så vi kommer nog stå ut.


Enligt Google Maps är det såhär vår lägenhet ser ut. Jag och Malin kommer ha ett dubbelrum för oss själv, men dela resten av lägenheten tillsammans med några andra, antal, ålder, kön eller nationalitet har vi ingen aning om. Däremot vet vi att vår hyresvärdinna heter Dolores, en kvinna med det namnet kan ju omöjligt vara otrevlig?
Fast...bara för att jag skrev sådär så kommer hon väl vara djävulens avkomma.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0